Lapsille ja nuorille

Tule mukaan tekemään ystävällisempää nettiä.

Sometesti

Netti on pullollaan kaikkea uutta ja ihmeellistä – joko tiedät, minkälainen käyttäytyminen on somessa OK ja minkälainen ei?

Keltanokka somessa

Keltanokka somessa

Keltanokka somessa

Testatkaa vanhempasi kanssa, kumpi teistä on enemmän keltanokka, ja oppikaa, mitä voisitte tehdä toisin.

Aloita testi

Luokkabotti

Kuvittele netissä toimiva botti, joka antaa neuvoja somessa juttelemiseen sekä auttaa kiusattuja. Sellainen on Luokkabotti!

Hei, minä olen Luokkabotti!

Minua kehitetään parhaillaan. Tulen pian auttamaan oppilaita empatiataitojen kehittämisessä ja tavoitteeni on olla kaikkien apuri ystävällisemmän nettikäyttäytymisen oppimisessa. Minua kokeillaan ensimmäisenä Latokartanon koulussa Helsingissä. Jos haluat mukaan kehittämään minua, kysy opettajaltasi lisää.

Kiusataanko sinua?

Täältä löydät apua ja tukea nettikiusaamiseen. Kiusaaminen ei ole ok ja siitä on tärkeä kertoa omalle vanhemmalle tai tutulle aikuiselle.

Nettikiusaamisesta on mahdollista selvitä kertomalla, puuttumalla ja pyytämällä apua. MLL Nuortennetissä voit jutella muiden nuorten kanssa ja saat tietoa ja tukea. MLL Lasten ja nuorten puhelimeen voit soittaa maksutta koko maassa joka päivä. Puhelimessa tai chatissä voit kysyä tai keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa itseäsi mietityttävästä asiasta. Voit myös kirjoittaa nettikirjeen. Puhelimeen, chattiin ja nettikirjeisiin vastaavat aikuiset ovat vaitiolovelvollisia, eikä heillä ole lupaa kertoa keskustelustanne muille. Puheluja ei nauhoiteta.

MLL Lasten ja nuorten puhelin

Puhelu on maksuton 116 111 Lasten ja nuorten chat

Kuvani leviävät netissä? Saan ahdistelevia viestejä?

Kenelle tahansa voi sattua kurja tilanne somessa ja silloin on usein hyviä neuvoja vailla. Älä jää yksin! Kysy luottamuksellisesti neuvoa loukkaavaan tilanteeseen someen erikoistuneilta asiantuntijoilta. Voit pyytää apua esimerkiksi kiusaamiseen, häirintää tai uhkailuun. Voit toimia palvelussa nimettömästi – niin että sinua ei tunnisteta. Someturva on kaikille maksuton lakipalvelu, jossa voit kysyä neuvoa 24/7. Someturvassa saat konkreettista apua ja ratkaisuehdotuksen, sinua auttavat someen erikoistuneet juristit ja sosiaalipsykologit.

Lue lisää

YHTEISTYÖSSÄ

FAQ