Minecraft Education Edition -utmaning

Bygg En empativärld och delta i utmaningen!

I nätmiljöer är det inte alltid självklart att visa hänsyn för andra användares känslor. I sociala medier, spel och olika slags nättjänster är det så enkelt att kommentera saker på sätt som kan såra eller få någon att må dåligt. Det är mycket svårare att sätta sig i den andras ställe och bemöta andra såsom du själv önskar bli bemött.

Bygg en Empativärld med Minecraft Education Edition och delta i utmaningen! Världen kan vara till exempel ett spel, eller ett informationspaket om hur du kan bete dig på nätet och visa hänsyn för andra. Endast fantasin sätter gränser! Du kan arbeta ensam eller i grupp.

Du kan ladda ned Minecraft till din egen dator på adressen aka.ms/download. Du loggar in med läroanstaltens Office365 -inloggningsuppgifter.

PRISER
Projektarbetena bedöms efter hur väl de motsvarar den utdelade utmaningen. Kriterierna består även av hur kreativ och nyskapande lösningen är.

Priser:
1. Ett Minecraft-evenemang i den egna läroanstalten / staden
2. En intervju i bloggen om det egna projektet och även visa upp det där.
3. Minecraft-material (klistermärken, kassar, affischer)

INSTRUKTIONER

Projekten utförs med hjälp av Minecraft Education Edition och byggstarten sker på en tom plattform.
Varje grupp kan delta endast en gång.

Projektbeskrivningarna kan bestå av videor eller presentationer (t.ex. Sway, PowerPoint). Av dem ska deltagarnas namn, kontaktuppgifter (e-post) och läroanstaltens namn framgå.

Länkarna till projektbeskrivningarna skickas per e-post till adressen info@empatiapakkaus.fi senast 31.5.2020.

Mer information: marianna.halonen@microsoft.com

Skicka in ditt projekt